fbpx
slider mask

Międzynarodowy Rok Owoców i Warzyw IYFV 2021

Zgromadzenie Ogólne ONZ ogłosiło rok 2021 Międzynarodowym Rokiem Owoców i Warzyw (IYFV) . Akcja koordynowana jest przez organizację ds. żywności i rolnictwa FAO (Food and Agriculture Organization).

IYFV 2021 ma na celu stałe podnoszenie świadomości na temat ważnej roli owoców i warzyw w żywieniu ludzi, bezpieczeństwie żywnościowym i zdrowiu, a także w osiąganiu celów zrównoważonego rozwoju ONZ.

Międzynarodowy Rok Owoców i Warzyw 2021 przypada na Dekadę działań ONZ w zakresie żywienia (2016-2025) i Dekadę rolnictwa rodzinnego ONZ (UNDFF 2019-2028). Obserwacje te wzmacniają się nawzajem, zapewniając jednocześnie większą widoczność drobnym producentom i podnosząc świadomość w zakresie bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia. IYFV 2021 może służyć jako trampolina do osiągnięcia celów zrównoważonego rozwoju (SDG) do 2030 r.

OWOCE I WARZYWA, TWOJA PODSTAWOWA DIETA!

 

Link do strony organizatora IYFV 2021: http://www.fao.org/fruits-vegetables-2021/en/

Rolnictwo ekologiczne nowe zasady 2022

15 grudnia 2021
Rolnictwo ekologiczne nowe zasady 2022

1 stycznia 2022 roku wchodzą w życie dwie ważne zmiany prawne dotyczące rolnictwa ekologicznego. Nowelizacja ustawy 2017/626 o rolnictwie ekologicznym oraz nowelizacja ustawy 2018/848.

  Czytaj dalej...

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

08 listopada 2021
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

8 listopada jest Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Uważamy, że to także święto systemu TraceON i mamy zamiar zdmuchnąć świeczkę z tortu oraz pomyśleć życzenie.

  Czytaj dalej...

Międzynarodowy Dzień Warzyw i Owoców

15 października 2021
Międzynarodowy Dzień Warzyw i Owoców

15 października obchodzimy ważne święto dla rolników i producentów żywności. Dziś jest Międzynarodowy Dzień Warzyw i Owoców. Z tej okazji przedstawiamy najważniejsze zalecenia co do ich spożycia.

  Czytaj dalej...

Covid a dostęp do żywności - 10 faktów

16 września 2021
Covid a dostęp do żywności - 10 faktów

FAO wydało raport dotyczący światowego stanu bezpieczeństwa żywnościowego oraz problemu głodu. Oto 10 porównań statystycznych dających globalny obraz dostępu do zdrowego pożywienia.

  Czytaj dalej...

Polityka środowiskowa i żywnościowa

21 lipca 2021
Polityka środowiskowa i żywnościowa

Poprawa światowych wskaźników odżywiania ludzkości zależna jest przede wszystkim od zwiększenia spożycia warzyw i owoców oraz dążenia by stały się główną częścią codziennego menu.

  Czytaj dalej...

Bezpieczeństwo żywności

12 lipca 2021
Bezpieczeństwo żywności

Owoce i warzywa mogą być bogate w witaminy, mikroelementy i inne składniki odżywcze, jednak jeśli ich spożycie nie jest do końca bezpieczne – nie można nazywać ich jedzeniem.

  Czytaj dalej...
 zobacz wszystkie aktualności

Producentem systemu TraceOn jest firma

Korsol Sp. z o.o.
ul. Wolności 94/314, 41-800 Zabrze

Kornel Grzywocz

W sprawie biznesowej
skontaktuj się ze mną.

Kornel Grzywocz

 +48 601 501 386
 kornel.grzywocz@korsol.pl

Anna Mańka

Chcesz wdrożyć produkt w swojej firmie?
Skontaktuj się ze mną.

Natalia Jakubiec

 +48 32 494 50 50
 natalia.jakubiec@korsol.pl