fbpx
slider mask

FAO w swoich publikacjach stara się promować zbawienne właściwości warzyw i owoców. Organizacja w ciekawy i angażujący sposób szerzy wiedzę na temat odżywiania w kontekście Międzynarodowego Roku Owoców i Warzyw.

Według raportu FAO jedną z głównych przyczyn utrudniających dostęp do owoców i warzyw jest ich krótki termin przydatności do spożycia. Czy jest sposób na ograniczenie strat spowodowanych psuciem się produktów spożywczych?

Jakie znamy korzyści ze spożycia warzyw i owoców? Jakie są najczęstsze problemy związane z ich produkcją? Co możemy zrobić dla zrównoważonego rozwoju i zwalczania niedożywienia?

Regiony na całym świecie posiadają odmienne tradycje kulinarne i żywieniowe. Tak samo, różne kultury posiadają dostęp do wielkiej różnorodności owoców i warzyw oraz zyskują odmienne zalecenia żywieniowe i wskazówki co do odpowiedniej diety. 

Przedstawiamy kierunki działań IYFV 2021 ogłoszone przez FAO (Food and Agriculture Organization).

IYFV 2021 a TraceON

19 January 2021

Rok 2021 został ogłoszony przez ONZ Międzynarodowym Rokiem Warzyw i Owoców. Akcja koordynowana jest przez organizację ds. żywności i rolnictwa (Food and Agriculture Organization).

Podczas Międzynarodowego Roku Warzyw i Owoców ogłoszonego przez FAO chcemy prezentować walory traceability dla zrównoważonego rozwoju i ochrony środowiska przy jednoczesnym dbaniu o kieszeń producentów żywności.

Page 6 of 6

TraceOn is powered by

KORSOL Sp. z o.o.
ul. Młyńska 8/1, 41-803 Zabrze

Kornel Grzywocz

Call me
in business matters.

Kornel Grzywocz

 +48 601 501 386
 kornel.grzywocz@korsol.pl

Anna Mańka

Call me
for more information.

Anna Mańka

 +48 662 242 409
 anna.manka@korsol.pl