FAO w swoich publikacjach stara się promować zbawienne właściwości warzyw i owoców. Organizacja w ciekawy i angażujący sposób szerzy wiedzę na temat odżywiania w kontekście Międzynarodowego Roku Owoców i Warzyw.
Według raportu FAO jedną z głównych przyczyn utrudniających dostęp do owoców i warzyw jest ich krótki termin przydatności do spożycia. Czy jest sposób na ograniczenie strat spowodowanych psuciem się produktów spożywczych?
Jakie znamy korzyści ze spożycia warzyw i owoców? Jakie są najczęstsze problemy związane z ich produkcją? Co możemy zrobić dla zrównoważonego rozwoju i zwalczania niedożywienia?
Regiony na całym świecie posiadają odmienne tradycje kulinarne i żywieniowe. Tak samo, różne kultury posiadają dostęp do wielkiej różnorodności owoców i warzyw oraz zyskują odmienne zalecenia żywieniowe i wskazówki co do odpowiedniej diety.
Rok 2021 został ogłoszony przez ONZ Międzynarodowym Rokiem Warzyw i Owoców. Akcja koordynowana jest przez organizację ds. żywności i rolnictwa (Food and Agriculture Organization).
Podczas Międzynarodowego Roku Warzyw i Owoców ogłoszonego przez FAO chcemy prezentować walory traceability dla zrównoważonego rozwoju i ochrony środowiska przy jednoczesnym dbaniu o kieszeń producentów żywności.
TraceOn is powered by
KORSOL Sp. z o.o.
ul. Młyńska 8/1, 41-803 Zabrze
Call me
in business matters.
+48 601 501 386
kornel.grzywocz@korsol.pl
Call me
for more information.
+48 662 242 409
anna.manka@korsol.pl