fbpx
slider mask

Podczas rozmów z potencjalnymi klientami nasi handlowcy spotykają się często z wątpliwościami z ich strony. Między innymi rolnicy zastanawiają się, czy poniesione koszty w jakikolwiek sposób się zwrócą. Czy systemy informatyczne opłacają się rolnikom?

Dziś obchodzimy Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. Święto zostało ustanowione z inicjatywy Organizacji Narodów Zjednoczonych, aby zwrócić uwagę producentów i konsumentów na jakość produktów spożywczych.

7 czerwca portal FoodFakty rozpocznie obchody Safety Week, z okazji zbliżającego się Światowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności ogłoszonego przez FAO/WHO. Inicjatywa ma za zadanie poszerzanie świadomości na temat kontroli produktów spożywczych, traceability oraz norm prawnych obowiązujących w kwestii produkcji i dystrybucji.

15 maja przypada Patronalne Święto Rolników. Pamiętamy w tym dniu o wszystkich osobach związanych z branżą agro i pragniemy złożyć im życzenia.

Sektor owoców i warzyw pełni ważną rolę w zapewnianiu świeżego i pożywnego jedzenia konsumentom na całym świecie, szczególnie w rozwijających się państwach. Przynosi zysk nie tylko producentom, ale także wszystkim uczestnikom łańcucha jakości łączącego „pole z talerzem”.

Spożywamy o wiele mniej owoców i warzyw niż rekomendowane przez WHO 400g niezbędne dla zdrowej diety. Minimalna ilość tego typu żywności w codziennym menu zależy od wieku, płci oraz aktywności fizycznej.

Dziś przedstawiamy Państwu garść informacji o zrównoważonym rozwoju oraz o sposobie, w jaki produkcja warzyw i owoców wpływa na pobudzanie odpowiedzialnej gospodarki.

3 marca 2021 r. Komisja Europejska wydała rozporządzenie wprowadzające zmiany do załączników (WE) nr 852/2004. Wśród nowości pojawiła się kwestia redystrybucji żywności oraz kultury bezpieczeństwa żywności. Co oznaczają te zagadnienia i jak się zastosować do nowego prawa?

Woda. Niezbędna do życia, główny składnik naszych organizmów, najcenniejszy surowiec na ziemi. Wciąż marnowana, nadużywana i nierównomiernie rozlokowana wśród społeczności. Jak dbać o jej zużycie i optymalizować jej dystrybucję w produkcji?

Page 5 of 6

TraceOn is powered by

KORSOL Sp. z o.o.
ul. Młyńska 8/1, 41-803 Zabrze

Kornel Grzywocz

Call me
in business matters.

Kornel Grzywocz

 +48 601 501 386
 kornel.grzywocz@korsol.pl

Anna Mańka

Call me
for more information.

Anna Mańka

 +48 662 242 409
 anna.manka@korsol.pl